O korzyściach kiszonek nie trzeba chyba wiele mówić to oczywista oczywistość .
Kiszonki są ogromnie różnorodne, zwłaszcza te pochodzące z Azji . Dzisiaj pyszne kimchi na złoto z dodatkiem imbiru i kurkumy, bardzo wyraziste w smaku, przepyszne, gotowe po 4 dniach.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska poszatkowana
1 marchew starta na dużych oczkach
2 łyżki świeżo startego imbiru
1 łyżka świeżej kurkumy
1 łyżka soli
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka miodu
1 łyżka papryki gochugaru
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki następnie upchnij w słoju i odczekaj 4 dni.
W tym czasie trzymaj słoik w temperaturze pokojowej, dopiero po tym czasie możesz włożyć do lodówki.
Przepis wg @jarzynova
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz