Złote kimchi

O korzyściach kiszonek nie trzeba chyba  wiele mówić to oczywista oczywistość .
Kiszonki  są  ogromnie różnorodne,  zwłaszcza te pochodzące z Azji . Dzisiaj pyszne kimchi na złoto z dodatkiem imbiru i kurkumy, bardzo wyraziste w smaku, przepyszne, gotowe po 4 dniach.

Składniki:

1 mała kapusta pekińska poszatkowana
1 marchew starta na dużych oczkach
2 łyżki świeżo startego imbiru
1 łyżka świeżej kurkumy
1 łyżka soli
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka miodu
1 łyżka papryki gochugaru

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki  następnie upchnij  w słoju i odczekaj  4 dni.
W tym czasie trzymaj słoik w temperaturze pokojowej, dopiero po tym czasie możesz włożyć do lodówki.

Przepis wg @jarzynova


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie