Keto lody orzechowe

W taki dzień jak dziś lody są wybawieniem! Mój termometr zanotował w ciągu dnia 34 st.C! Każdy się chłodzi, jak umie najlepiej. U nas wieczorne lody. Tym razem miałam smaka na orzechowe. Proste i szybkie w wykonaniu, jak wszystko, co robię w kuchni :-)

Co potrzebujesz do wykonania keto lodów orzechowych:



  • 330g śmietany 18%
  • 250g serka mascarpone
  • 2 łychy masła orzechowego
  • 50-80g erytrytolu


Sposób wykonania:
Zmiksuj wszystko na gładko, zamroź od czasu do zasu mieszając. Po około 4h masz gotowe lody. Ja mam w 50 minut, bo tyle potrzebuje moja maszyna do lodów.

Powiem Wam, że to jedne z moich ulubionych zarówno pod względem konsystencji, puszystości, gładkości jak i smaku.
Na zdrowie i smacznego!

4 komentarze:

Chrupiące tofu w czerwonym sosie