Przepis oryginalny dla 4 osób:
Znajdująca się w przepisie maka ziemniaczana, choc nie jest ketogeniczna, to jej ilosc jestbtak znikoma, ze nie wplywa znaczącoaxząco na wynik makro.
Jesli jestes na adaptacji, zostaw ten orzepis na inny termin.
Składniki:
2 opakowania tofu
Pół kubka mąki ziemniaczanej do obtoczenia pokrojonego na kawałeczki torfu, dzięki temu skórka jest naprawdę chrupiąca.
Sos:
Szklanka domowego bezcukrowego ketchupu
Łyżka erytrytolu
Łyżka papryki słodkiej
Łyżeczka chilli
sposób wykonania:
pokrojone tofu wrzuć do miski i posyp mąką ziemniaczaną, podrzucając wymieszaj wszystko tak aby tofu się oblepiło mąką a następnie usmaż na złoto.
W garnku podgrzej składniki na sos a następnie wrzuć usmażone tofu i wymieszaj, posyp prażonymi pestkami dyni.
Witaj, Małgorzato!
OdpowiedzUsuńJejku, to wszystko wygląda tak smakowicie, że zaczynam się obficie ślinić na widok tych pyszności!
Tak sobie przeglądam Twoją stronę i już widzę, że jest skarbnicą wielu cennych przepisów i informacji. Sałatka z pora wyjątkowo głośno do mnie przemówiła - miałam wielokrotnie w lodówce selera i pora, nie bardzo za to miałam pomysł co z nimi zrobić, a raczej jaką sałatkę/surówkę. Koniecznie muszę wypróbować Twój przepis.
Dziękuję za wizytę u mnie :) Tak się zastanawiam, jak do mnie trafiłaś?
Wszystkiego najlepszego na ten nowy rok - oby wiosna zagościła u Ciebie szybciej niż zazwyczaj, a powikłania po koronawirusie jak najszybciej stały się wspomnieniem. Pięknych zbiorów i przetworów życzę :)
Przepraszam, że tutaj komentuję - ten powyższy komentarz miał pojawić się na Twoim drugim blogu, ale nie wiedzieć czemu, miałam problemy z jego publikacją. Tutaj na szczęście poszło bez problemów.
OdpowiedzUsuń