Modra kapusta z boczkiem do obiadu

Doskonała na gorąco do obiadu.
Tym razem w nieco innej wersji smakowej niż poprzednio.
Robi się szybko i jest przepyszna.
  • 100g boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • pół główki kapusty czerwonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżka smalcu 
  • 1 łyżka erytrytolu
Boczek pokrój w kostkę i zacznij podsmażać w dużym garnku.
Dodaj cebulę.
Dodaj pokrojoną kapustę i przyprawy. Duś mieszając.
Podlej 1/4 szklanką wody i gotuj pod przykryciem aż kapusta zmięknie.
Możesz podawać z kleksem śmietany.

Na zdrowie :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie