Tym razem w nieco innej wersji smakowej niż poprzednio.
Robi się szybko i jest przepyszna.
- 100g boczku wędzonego
- 2 cebule
- pół główki kapusty czerwonej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżka smalcu
- 1 łyżka erytrytolu
Boczek pokrój w kostkę i zacznij podsmażać w dużym garnku.
Dodaj cebulę.
Dodaj pokrojoną kapustę i przyprawy. Duś mieszając.
Podlej 1/4 szklanką wody i gotuj pod przykryciem aż kapusta zmięknie.
Podlej 1/4 szklanką wody i gotuj pod przykryciem aż kapusta zmięknie.
Możesz podawać z kleksem śmietany.
Na zdrowie :-)
Na zdrowie :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz