A przy tym proste i szybkie w wykonaniu. Nawet jeśli nie masz doświadczenia w gotowaniu, z tym daniem poradzisz sobie doskonale.
Myślę, że keto meksykańskie tacos będą też świetną propozycją podczas rodzinnych spotkań, wtedy przygotuj z podanych ilości nie 4 a np 8 czy więcej mniejszych placków.
Co potrzebujesz na 4 solidne porcje
1. Zacznij od nastawienia piekarnika na 200 stC
2. Poniższe składniki połącz ze sobą
- 500g mięsa mielonego
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Wymieszaj wszystko i na blasze uformuj 4 placki
Przed pieczeniem |
Piecz 10 minut.
W tym czasie przygotuj sos guacamole
- 1 awokado
- 1 ząbek czosnku
- Pół cebuli
- 1 pomidor
- Sól
- Pieprz
- Chili
- Sok z połowy cytryny
Zmiksuj wszystko prawie na gładko.
Dodatkowo przygotuj
- 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- i około 2 szklanki startego sera żółtego
Nie wyłączaj piekarnika.
Wyjmij mięsne placki, każdy posmaruj łyżką koncentratu i posyp żółtym serem.
Piecz kolejne 10-15 minut.
Gorące taco podawaj z sosem guacamole oraz z michą sałat.
Po upieczeniu |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz