Mięsne meksykańskie keto tacos

Meksykańskie keto placki a la tacos to wyjątkowo udane danie obiadowe.
A przy tym proste i szybkie w wykonaniu. Nawet jeśli nie masz doświadczenia w gotowaniu, z tym daniem poradzisz sobie doskonale.

Myślę, że keto meksykańskie tacos będą też świetną propozycją podczas rodzinnych spotkań, wtedy przygotuj z podanych ilości nie 4 a np 8 czy więcej mniejszych placków.

Co potrzebujesz na 4 solidne porcje

1. Zacznij od nastawienia piekarnika na 200 stC
2. Poniższe składniki połącz ze sobą

  • 500g mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli 
  • 1/4 łyżeczki pieprzu


Wymieszaj wszystko i na blasze uformuj 4 placki

Przed pieczeniem

Piecz 10 minut.
W tym czasie przygotuj sos guacamole

  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku 
  • Pół cebuli
  • 1 pomidor
  • Sól 
  • Pieprz
  • Chili
  • Sok z połowy cytryny
Zmiksuj wszystko prawie na gładko.

Dodatkowo przygotuj 
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  •  i około 2 szklanki startego sera żółtego 

Nie wyłączaj piekarnika.
Wyjmij mięsne placki, każdy posmaruj łyżką koncentratu i posyp żółtym serem.
Piecz kolejne 10-15 minut.

Gorące taco podawaj z sosem guacamole oraz z michą sałat.

Po upieczeniu 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie