Składniki bogate w mikro i makroelementy i dodatkowo świetnie wpisują się w nasze makro.
Do wykonania smażonego kalafiora z tahini i harissą potrzebujesz:
- kalafior
- 2 cebule
- 2 łyżki smalcu
- 200ml śmietany 12%
- 2 pełne łyżki pasty tahini
- 1/4 łyżeczki pasty harissa
- 1 łyżeczka świeżej posiekanej mięty
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
Kalafiora podziel na różyczki, usmaż na smalcu, posól.
Osobno podsmaż cebulkę na złoto.
Do cebulki dodaj śmietanę i pozostałe składniki, zamieszaj. Całość dodaj do kalafiora i podawaj na ciepło.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz