Keto ketchup |
Zacznij od umycia i wyparzenia słoików i zakrętek - ja robię to w zmywarce na najwyższym programie.
Ilość z przepisu wystarcza na około 5-7 słoiczków ok. 200ml
Potrzebujesz:
- 1 szt średniej cukinii
- 3 pomidory
- 3 papryki słodkie
- 1 peperoni lub chilli lub habanero
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 100 ml octu
- 4 łyżki czubate ksylitolu lub erytrolu
- 1.5 łyżki soli
Po umyciu warzyw i wyrążeniu gniazd nasiennych z papryk zmiksuj wszystko i gotuj minimum 30 minut odparowując nieco płynów. Na koniec zmiksuj jeszcze raz na gładko i wrzący ketchup wlewaj do słoiczków, natychmiast dokręć zakrętki i ustaw słoiki do góry dnem. Przykryj ręcznikiem by wolno stygły. Nie musisz ich pasteryzować.
Przygotuj etykietki i opisz słoiki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz