Potrzeba do niej kilka składników a do podkręcenia smaku można dodać platerek cytryny.
- Boczek surowy wędzony - 100 g
- Kiełbasa biała surowa 200 g (2szt)
- Marchew: 100 g ( 1 szt)
- Oliwki czarne 55 g (pół słoiczka)
- Por: 50 g (około 15cm kawałek)
- Cebula: 150 g
- Ogórki kiszone 150 g
- Koncentrat pomidorowy - 30 g
- Woda: 3000 g
- Śmietanka 30% 50 g
Sposób wykonania solianki:
Pokrój boczek i kiełbasę, zacznij smażyć w garnku. W tym czasie pokrój kolejne składniki i wrzucaj do garnka.
Na koniec dodaj śmietanę. Nie sól zbyt odważnie bo zupa sama z siebie jest dość słona.
Podstawowe wartości odżywcze w 100 g przepisu po przygotowaniu:
Wartość energetyczna w 100 g [kJ]: 117.53 kJ
Wartość energetyczna w 100 g [kcal]: 28.16 kcal
Białko w 100 g [g]: 1.52 g
Węglowodany w 100 g [g]: 0.82 g
Tłuszcz w 100 g [g]: 2.03 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz