Solianka - ukraińska zupa w wersji keto

Mówię Wam, że ta zupa jest fantastyczna i robi się ją bardzo szybko.
Potrzeba do niej kilka składników a do podkręcenia smaku można dodać platerek cytryny.


  • Boczek surowy wędzony - 100 g
  • Kiełbasa biała surowa  200 g (2szt)
  • Marchew: 100 g ( 1 szt)
  • Oliwki czarne  55 g (pół słoiczka)
  • Por: 50 g  (około 15cm kawałek)
  • Cebula: 150 g
  • Ogórki kiszone  150 g
  • Koncentrat pomidorowy - 30 g
  • Woda: 3000 g
  • Śmietanka 30% 50 g
Sposób wykonania solianki:


Pokrój boczek i kiełbasę, zacznij smażyć w garnku. W tym czasie pokrój kolejne składniki i wrzucaj do garnka.
Na koniec dodaj śmietanę. Nie sól zbyt odważnie bo zupa sama z siebie jest dość słona.

Podstawowe wartości odżywcze w 100 g przepisu po przygotowaniu:

Wartość energetyczna w 100 g [kJ]: 117.53 kJ
Wartość energetyczna w 100 g [kcal]: 28.16 kcal
Białko w 100 g [g]: 1.52 g
Węglowodany w 100 g [g]: 0.82 g
Tłuszcz w 100 g [g]: 2.03 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie