Filet z dorsza smażony w panierce

Muszę przyznać, że panierka ma to coś i brakowało mi jej na keto diecie.
Dorsz w panierce to jest kolejne bardzo szybkie i proste danie, do zrobienia w 10 minut.

Nie myśl, że będzie Ci przeszkadzał smak kokosa w towarzystwie ryby :-) Ta panierka jest łudząco podobna do tradycyjnej, pszennej.

Co potrzebujesz do dorsza smażonego w panierce:

  • filet z dorsza (kostka) mrożony
  • jajko
  • 1/3 szklanki mąki kokosowej
  • sól
  • pieprz
  • odrobina soku z cytryny
  • oliwa do smażenia

Wykonanie:

Kostki dorsza zamrożone lub odrobinę rozmrożone zanurz w jajku a następnie w mące.
Na patelni rozgrzej oliwę i na średnim ogniu smaż filety z dorsza pod przykryciem aż się zrumieni.
Odwróć na drugą stronę i pozwól się usmażyć.
U nas z ogórkiem kiszonym.

Makro 1 porcji:
215 kcal, tłuszcz 7g, białko 37g, węgle 3g.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie