Dorsz w panierce to jest kolejne bardzo szybkie i proste danie, do zrobienia w 10 minut.
Nie myśl, że będzie Ci przeszkadzał smak kokosa w towarzystwie ryby :-) Ta panierka jest łudząco podobna do tradycyjnej, pszennej.
Co potrzebujesz do dorsza smażonego w panierce:
- filet z dorsza (kostka) mrożony
- jajko
- 1/3 szklanki mąki kokosowej
- sól
- pieprz
- odrobina soku z cytryny
- oliwa do smażenia
Wykonanie:
Kostki dorsza zamrożone lub odrobinę rozmrożone zanurz w jajku a następnie w mące.
Na patelni rozgrzej oliwę i na średnim ogniu smaż filety z dorsza pod przykryciem aż się zrumieni.
Odwróć na drugą stronę i pozwól się usmażyć.
U nas z ogórkiem kiszonym.
Makro 1 porcji:
215 kcal, tłuszcz 7g, białko 37g, węgle 3g.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz