Keto pasztet smarowidło kanapkowe i do wszystkiego - w słoikach


Keto pasztet smarowidło kanapkowe i do wszystkiego.

Ten pasztet to niezła bomba tłuszczowa. Główny składnik, podgardle, to niemal sam tłuszcz, zatem jak potrzebujesz podbić ilość tłuszczu w Twoim jadłospisie, ten pasztet będzie doskonałym sposobem.

Składniki:

2,5 kg podgardla
2 kg wątróbki
4 cebule
2 łyżki suszonego czosnku
3 łyżki majeranku
1 duża łyżka soli
1 łyżeczka czubata pieprzu

Sposób wykonania tego pysznego pasztetu:

Podgardle zmiel w maszynce do mięsa na drobnych oczkach.
Wątróbkę usmaż z cebulą i również zmiel w maszynce.
Dodaj wszystkie przyprawy, wymieszaj i nakładaj do słoików. Zamknij porządnie i wstaw do zimnego piekarnika i pasteryzuj 70 minut w piekarniku, w temperaturze 110 stopni Celsjusza pierwszego dnia i tyle samo czasu następnego dnia.

Pasztet jest gotowy do użycia.
Opisz słoiczki, żeby za 5 miesięcy pamiętać co jest w środku :-)
Smaruj nim  co tylko chcesz. Nam bardzo smakuje plaster cukinii posmarowany tym pasztetem oraz udekorowany rzodkiewką i szczypiorkiem lub ogórkiem kiszonym.
Podobnie ze świeżą papryką, którą traktujemy jak normalni ludzie chleb :-)

Smacznego i na zdrowie!


Wartości odżywcze

1 porcja - 10 g
Przykładowa porcja: 1 porcja - 10 g
w 100 gw porcji 10 g
Wartość energetyczna1417 kJ
338,74 kcal
142 kJ
33,87 kcal
Białko11,71 g1,17 g
Węglowodany1,30 g0,13 g
w tym:
cukry0,00 g0,00 g
Tłuszcz35,46 g3,55 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone0,00 g0,00 g
Sól0,32 g0,03 g
Jod9,90 µg0,99 µg

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie