Keto pączki, pączusie, pączuszki :D


Bardzo się cieszę, że udało mi się z tymi pączkami na czas.
Jeszcze dzień się nie skończył a towarzyszący przez cały dzień zapach aromatycznych tradycyjnych pączków, wnoszony na każdym dosłownie, każdym, człowieku pobudzał od rana mój apetyt.

Częstujcie się na zdrowie przepisem na pyszne, pulchne keto pączki:
  • kubek mąki migdałowej 
  • 1/3 kubka erytrytolu lub mniej, jak lubisz
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
  • 1/4 kubka roztopionego masła
  • 1/4 kubka dowolnego mleka lub wody
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 2 duże jajka
Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stC
wszystkie suche składniki wymieszaj, dodaj pozostałe i dokładnie wymieszaj.
Nakładaj łyżką do foremek na donuty lub w inne dowolne foremki i piecz 30 minut aż pączki staną się rumiane.
Ostudź przed wyjęciem z foremek.

Opcjonalnie:
Roztop 4 łyżki masła i każdego pączka zanurz na krótko w maśle a następnie w erytrytolu.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie