Bardzo się cieszę, że udało mi się z tymi pączkami na czas.
Jeszcze dzień się nie skończył a towarzyszący przez cały dzień zapach aromatycznych tradycyjnych pączków, wnoszony na każdym dosłownie, każdym, człowieku pobudzał od rana mój apetyt.
Częstujcie się na zdrowie przepisem na pyszne, pulchne keto pączki:
- kubek mąki migdałowej
- 1/3 kubka erytrytolu lub mniej, jak lubisz
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 1/4 kubka roztopionego masła
- 1/4 kubka dowolnego mleka lub wody
- kilka kropli aromatu waniliowego
- 2 duże jajka
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180 stC
wszystkie suche składniki wymieszaj, dodaj pozostałe i dokładnie wymieszaj.
Nakładaj łyżką do foremek na donuty lub w inne dowolne foremki i piecz 30 minut aż pączki staną się rumiane.
Ostudź przed wyjęciem z foremek.
Opcjonalnie:
Roztop 4 łyżki masła i każdego pączka zanurz na krótko w maśle a następnie w erytrytolu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz