Rozgrzej piekarnik do 200 st. Dwie największe blachy piekarnika wyłóż papierem do pieczenia
Składniki na 4 wrapy:
- 5 jajek
- 5 łyżek śmietany
- 1 mozarella (około 100g)
- sól
- pieprz
- ew. kilka kropli tabasco
Sposób przygotowania wrapów:
mozarellę rozdrobnij, możesz posiekać, ja wszystkie składniki wrzucam do malaksera, rozdrabniam i mieszam by połączyć składniki.
Masa będzie płynna.
Wylej ją na obie blachy tak, by powstały cztery okrągłe placki.
Włóż do piekarnika i piecz około 15 minut przy termoobiegu.
Składniki na wypełnienie wrapów:
- 2 łyżeczki majonezu z niską zawartością węglowodanów (np. kielecki)
- 8 plastrów żółtego sera
- 8 plastrów szynki
- ogórki kiszone pokrojone w podłużne plastry
- sól, pieprz
- garść rukoli
Blachę z gotowymi wrapami wyjmij z piekarnika. Każdy wrap posmaruj majonezem, połóż na nim rukolę, ser, szynkę i plastry ogórków, przypraw.
Zwiń w ciasny rulon, przekrójskośnie na pół i każdą połówkę od razu owiń w papier śniadaniowy by się nie rozwijała.
Smacznego
Wartości makro:
kalorie 600
tłuszcz 44g
białko 27g
węglowodany 8g
kalorie 600
tłuszcz 44g
białko 27g
węglowodany 8g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz