Wrapy z szynką i serem na wynos

Wrapy to wygodna forma drugiego śniadania do pracy czy szkoły. Nawet, gdy większość czasu spędzasz za kierownicą, wrapy możesz jeść w każdej sytuacji.

Rozgrzej piekarnik do 200 st. Dwie największe blachy piekarnika wyłóż papierem do pieczenia

Składniki na 4 wrapy:

  • 5 jajek
  • 5 łyżek śmietany
  • 1 mozarella (około 100g)
  • sól
  • pieprz
  • ew. kilka kropli tabasco
Sposób przygotowania wrapów:
mozarellę rozdrobnij, możesz posiekać, ja wszystkie składniki wrzucam do malaksera, rozdrabniam i mieszam by połączyć składniki.

Masa będzie płynna.
Wylej ją na obie blachy tak, by powstały cztery okrągłe placki.
Włóż do piekarnika i piecz około 15 minut przy termoobiegu.

Składniki na wypełnienie wrapów:


  • 2 łyżeczki majonezu z niską zawartością węglowodanów (np. kielecki)
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 8 plastrów szynki
  • ogórki kiszone pokrojone w podłużne plastry
  • sól, pieprz
  • garść rukoli

Blachę z gotowymi wrapami wyjmij z piekarnika. Każdy wrap posmaruj majonezem, połóż na nim rukolę, ser, szynkę i plastry ogórków, przypraw.
Zwiń w ciasny rulon, przekrójskośnie na pół i każdą połówkę od razu owiń w papier śniadaniowy by się nie rozwijała.

Smacznego

Wartości makro:
kalorie 600
tłuszcz 44g
białko 27g
węglowodany 8g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie