- 6 piersi kurczaka
- 400g pieczarek
- 2 łyżeczki masła
- 1 duża cebula
- 1/4 szklanki wody
- 1/4 szklanki śmietany 30%
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- spora garść świeżego szpinaku na jedną porcję
Sposób wykonania:
- Posól i popieprz mięso kurczaka, następnie podsmaż go z każdej strony. Odstaw.
- W tej samej patelni usmaż pokrojone pieczarki i cebulę na maśle, przypraw solą i pieprzem.
- dodaj wodę, śmietanę i sok cytryny, mieszaj i smaż aż składniki się połączą.
- dodaj na patelnię mięso kurczaka i smaż jeszcze kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Podawaj ze szpinakiem.
Wartości:
kalorie 640
tłuszcz 51g
białko 46g
węglowodany 5g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz