
Smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło, dlatego świetnie nadaje się do zabrania na wynos.
Czas wykonania to dosłownie 5 minut, czas pieczenia 20 minut.
Możesz je zrobić rano, przed wyjściem do pracy, tak jak ja i zabrać ciepłe lub zrobić je na spokojnie wieczorem w przeddzień i zjeść z pomidorami i rukolą na zimno.
Ja zwykle powstałą masę rozlewam zarówno do małych naczynek do zapiekania lub filiżanek jak i do silikonowej formy na tartę.
Podana ilość wystarcza na naszą 4 osobową rodzinę na jeden posiłek.
Lista składników:
- 1 cebula
- 14 jajek
- pół papryki
- 3 średnie pomidory
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- garść natki pietruszki
- 1 spora kulka mozzarelli
- 200g śmietany
Sposób wykonania:
Nastaw piekarnik na 200 st.C .
Wszystkie składniki rozdrobnij i wymieszaj w malakserze.
Ja najpierw kroję na ćwiartki cebulę, mozzarellę i pomidory,to rozdrabniam malakserem a następnie dokładam pozostałe składniki i mieszam napowietrzając też trochę jajka, wtedy podczas pieczenia kisz pięknie urośnie.
Tak przygotowaną masę rozlej do foremek i wstaw do piekarnika na pieczenie z termoobiegiem na 20 minut.
Nam najbardziej smakuje z pomidorami i rukolą.
Kisz to taka potrawa, która mimo wprowadzania do przepisu różnych dodatków zawsze się udaje.
Robiłam ją już z dodatkiem boczku smażonego, z pokrojonymi kabanosami, z łososiem...
Daj znać jak Tobie najbardziej smakuje.
Tak przygotowaną masę rozlej do foremek i wstaw do piekarnika na pieczenie z termoobiegiem na 20 minut.
Nam najbardziej smakuje z pomidorami i rukolą.
Kisz to taka potrawa, która mimo wprowadzania do przepisu różnych dodatków zawsze się udaje.
Robiłam ją już z dodatkiem boczku smażonego, z pokrojonymi kabanosami, z łososiem...
Daj znać jak Tobie najbardziej smakuje.
Makra:
kalorie 382
tłuszcz 28g
białko 22g
węglowodany 5g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz