Pasuje do większości dodatków. My lubimy ją także w wersji z jajkiem sadzonym i surówką z pora.
Potrzebujesz:
- 100 g boczku
- pół dużej czerwonej kapusty
- 5 liści laurowych
- 4 ziela angielskie
- Płaska łyżka soli
- duża cebula pokrojona
- pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka majeranku
Sposób wykonania:
Boczek pokrój w drobną kostkę i w dużym garnku podsmaż. Dodaj posiekaną cebulę, wymieszaj, dodaj poszatkowaną kapustę i przyprawy. Podlej połową szklanki wody i wymieszaj,.Gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec dodaj łyżkę octu oraz majonez. Wymieszaj i podawaj, np z mięsem mielonym, kotletami, stekami kiełbaską czy jajkiem sadzonym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz