Keto modra kapusta pasująca do wszystkiego.

Czerwona / modra kapusta z mięsem mielonym i warzywami, prosta i szybka w przygotowaniu. Zdrowa, kolorowa i bez cukru :)
Pasuje do większości dodatków. My lubimy ją także w wersji z jajkiem sadzonym i surówką z pora.










Potrzebujesz:

  • 100 g boczku 
  • pół dużej czerwonej kapusty 
  • 5 liści laurowych
  •  4 ziela angielskie 
  • Płaska łyżka soli 
  • duża cebula pokrojona
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka majeranku


Sposób wykonania:

Boczek pokrój w drobną kostkę i w dużym garnku podsmaż. Dodaj posiekaną cebulę, wymieszaj, dodaj poszatkowaną kapustę i przyprawy. Podlej połową szklanki wody i wymieszaj,.Gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec dodaj łyżkę octu oraz majonez. Wymieszaj i podawaj, np z mięsem mielonym, kotletami, stekami kiełbaską czy jajkiem sadzonym.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie