Bardzo smaczne, takie chlebowe w smaku i wyglądzie, pyszne i szalenie proste w wykonaniu.
Co potrzebujesz:
- 1 kostka twarogu
- 3 jajka
- 40 g łupin babki płesznik
- 20 g mąki kokosowej lub migdałowej
- pół kubka śmietany
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wymieszaj wszystkie skłądniki dokładnie i pozostaw na 5-10 minut.
Łuska babki musi wchłonąć płyny.
Włącz piekarnik na 200 st.C
Nakładaj łyżką porcje ciasta.
Piecz 25-30 minut.
Można upiec od razu więcej i po ostudzeniu zamrozić.
no fajnie tylko jaki to twaróg 200g czy inny
OdpowiedzUsuńBułki bardzo smaczne z rozmarynem i czarnuszką, dzięki za przepis. Ja dawałem 250g twarogu ;)
OdpowiedzUsuń