Keto wrapy

Przepis jak zwykle bardzo prosty i szybki.
Bazą do wrapów jest fenomenalny w swojej prostocie sposób Siostry Barbary z Facebooka na bazę serową.

300g żółtego sera dowolnego
3 jajka
80g majonezu

Miksujesz to wszystko i wykładasz na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowujesz cienką warstwą i pieczesz 15 minut w 180 stC.

Na wrapy kroję powstały placek na 4 części.
Na każdej układam dowolny farsz.
Dzisiaj u mnie ląduje po 5 plastrów dobrego salami i surówka colesław.
Zwijam i od razu zawijam w papier lub folię aluminiową.
Zdecydowanie wolę papier mimo że folia aluminiowa jest wygodniejsza.
Zwykły papier śniadaniowy przesiąknie i będzie się rozpadał więc użyj papieru do pieczenia.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Niezmiernie cieszy mnie fakt wykorzystywania bazy serowej. Dziś u mnie również kolejna porcja w piekarniku. 😁

    OdpowiedzUsuń

Chrupiące tofu w czerwonym sosie