Wytrawne keto gofry

Gofry zwykle kojarzą nam się z czymś słodkim a tymczasem gofry śniadaniowe w wersji wytrawnej z surówką Colesław są doskonałe i bardzo proste w wykonaniu.

Potrzebujesz :

1 kubek mozzarelli lub innego żółtego topliwego sera
1 łyżka mąki kokosowej
1 płaska łyżka babki jajowatej
5 jajek
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżka masła oraz
1 dodatkowa łyżka masła do smarowania gofrownicy

Wykonanie:

Wszystko zmiksuj by było rozdrobnione i równomiernie wymieszane
Smaż gofry przynajmniej 4-5 minut aż będą zarumienione.
Po wyjęciu z tortownicy są pyszne,  chrupiące, fantastyczne w smaku i doskonale pasują do wszelkich surówek.

U nas z surówką z białej kapusty, marchwi i chrzanu a'la Colesław.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie