- Pół główki czerwonej kapusty
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżka soli himalajskiej
- 1 szklanka wody
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 czubate łyżeczki erytrolu
- 2 łyżki sosu rybnego
- ewentualnie chili
Sposób przygotowania
kapustę i pozostałe warzywa poszatkuj drobno i wrzuć do dużej miski. Dodaj wszystkie przyprawy, wymieszaj i pozostaw na 3-4 godziny aby kapusta puściła sok.
Po tym czasie wpakuj wszystko ciasno ubijając do słoików. Staraj się, żeby sok przykrywał kapustę w przeciwnym razie spleśnieje.
Pozostaw w kuchni przez 2 dni w temperaturze pokojowej a po tym czasie na 2- 3 dni włóż słoiki do lodówki.
Kimchi gotowe.
Jest chrupiące smaczne, używamy go jako dodatek do obiadu lub do keto wrapów lub keto kanapek na wynos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz