Keto pizza śniadaniowa z awokado

keto pizza


Doskonała pizza, jak dotąd najlepiej udająca tradycyjne, drożdżowe ciasto. Szybka w przygotowaniu i sycąca.
Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimnpo.

Co potrzebujesz by upiec keto pizzę:

Nastaw piekarnik na 180 st C

Składniki na ciasto:
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mąki migdałowej
  • 1 duża kulka mozarelli
  • 100g sera radamer wędzonego
  • 250g śmietany 18%
  • sól
  • pieprz


Rozdrobnij sery w malakserze, dodaj pozostałe składniki i wylej masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blacha od ciasta, rozmiary około 40x25cm.

Piecz około 12 minut.

W tym czasie przekrój na pół dojrzałe awokado, usuń pestkę i wrzuć do malaksera. Dodaj oliwę i przyprawy, zmiksuj na gładko.
  • 1 awokado
  • ok. 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • plastry salami
  • oregano

Wyjmij blachę z pizzą, wyłóż na niej masę awokado, rozsmaruj. Ułóż plastry salami, ew. żółty ser, posyp oregano, bazylią i piecz jeszcze 12 minut do zrumienienia.



Smacznego!

PS> Jeśli pominiesz salami, będzie wege pizza.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chrupiące tofu w czerwonym sosie