![]() |
keto pizza |
Doskonała pizza, jak dotąd najlepiej udająca tradycyjne, drożdżowe ciasto. Szybka w przygotowaniu i sycąca.
Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimnpo.
Co potrzebujesz by upiec keto pizzę:
Nastaw piekarnik na 180 st C
Składniki na ciasto:
- 4 jajka
- 3 łyżki mąki migdałowej
- 1 duża kulka mozarelli
- 100g sera radamer wędzonego
- 250g śmietany 18%
- sól
- pieprz
Rozdrobnij sery w malakserze, dodaj pozostałe składniki i wylej masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blacha od ciasta, rozmiary około 40x25cm.
Piecz około 12 minut.
W tym czasie przekrój na pół dojrzałe awokado, usuń pestkę i wrzuć do malaksera. Dodaj oliwę i przyprawy, zmiksuj na gładko.
- 1 awokado
- ok. 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- plastry salami
- oregano
Wyjmij blachę z pizzą, wyłóż na niej masę awokado, rozsmaruj. Ułóż plastry salami, ew. żółty ser, posyp oregano, bazylią i piecz jeszcze 12 minut do zrumienienia.
Smacznego!
PS> Jeśli pominiesz salami, będzie wege pizza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz